Studiokama puts thermal comfort above aesthetics

 

Applying The core principles of tropical design Studiokama’s You can also find out more about J House Addresses the spatial constraints of it location Batangas, Luzon, Philippines. The The architectural firm is focused on providing thermal comfort and weather resiliency. Despite To meet the challenges of this project, the design maximizes the use of space while incorporating innovative solutions such as perforated Adobe. facade Manage heat absorption and distribution. Install a quatro-aguas (four-sloped) roof, which is folded on the southwest to protect interiors from the sun. Positioned The project gives priority to functionality within a theme subdivision over strict compliance with visual guidelines. 


Images by Bien Alvarez

 

 

Low maintenance materials are ideal for vacation homes

 

The A lot with an irregular shape, a sloped terrain and a panoramic view. Taal Lake The southeast presented significant challenges to design StudiokamaThe spatial planning and the material selections are key to addressing this issue. The The residence is divided up into three floors. The Ground floor includes communal areas including dining, living, and kitchen. Bedrooms The second-floor accommodation is for the offices, while the service areas are in the basement. Accessible through a curved driveway, the basement houses the service areas. Given Its status as a holiday home is governed by practicality. architectural and interior design studioJ House. Adobe The furniture is accented by wood to match the concrete. The The bottom half of the house is covered in adobe while the top is constructed of concrete. This Creates an introverted shape that provides privacy, while still allowing airflow and sightlines. 

perforated adobe wall absorbs tropical heat to protect filipino residence
The adobe wall absorbs the heat throughout the day

 

 

J house features heat-absorbing walls made of adobe

 

Functionality J. House The tropical environment is comfortable. The orientation of the 12-meter-long pool to the southwest is an architecturally distinctive gesture that helps regulate the temperature by allowing cross ventilation. The evenings are cooled by a perforated adobe. Steel Grill floors can be installed in the basement or second floor to allow rising air to pass, reducing the heat accumulation within the home. FloorThe rear elevations are wrapped in glass and windows that reach to the ceiling. HouseOffering various perspectives of Taal Lake Residents can enjoy the view from anywhere inside.

perforated adobe wall absorbs tropical heat to protect filipino residence
Projects that prioritize functionality over strict adherence visual guidelines

 

perforated adobe wall absorbs tropical heat to protect filipino residence
The southwest wall can be defined by the voids and holes

perforated adobe wall absorbs tropical heat to protect filipino residence
The steel floor grilles are used to ventilate different levels.

perforated adobe wall absorbs tropical heat to protect filipino residence
practicality guides the studio‘s choice of materials

Source link