Beach Barn: A home that opens to lush nature

 

Located A rectangular beachfront plot in Costa Rica‘s central Pacific area, Beach Barn By: Inverse Project It is formed by a seamless integration with nature. The A gentle slope leading to the ocean and a grove of palm trees frequented mostly by macaws and sloths create a tranquil foreground that enhances the ocean view. The Clients requested a single-level, functional building. home The transition between indoor and outdoor spaces is seamless. ThusThe concept was inspired by the large roof of a barn with a north-south pitch that creates a clerestory which captures morning sunlight.

 

This Open design allows for natural ventilation as hot air is able to escape through a slot that runs the length of a structure. The Barn roof set atop large parallel stone wall creates an axis that runs from the entrance to the beach, enclosing and creating outdoor areas such as the courtyard of arrival and the terrace for outdoor living.


images © Andres Garcia Lachner

 

 

Customized architecture by inverse Project

 

The architects You can also check out our other articles. Inverse Project Hide the page Beach Barn’s Main entrance in a tropical, lush courtyard leading to an off-center pivoting door made from Guanacaste wood. This A local metalworker has created a door with a long pull that resembles driftwood. A wooden sculpture created using parametric software. InverseThe living area is partially screened by a large ocean wave. Designed To take full advantage, Costa Rica’s The mild climate is the Beach Barn The large outdoor terrace is perfect for dining and entertaining, while the saltwater pool with infinity edge is a beautiful sight at sunset when the ocean colors are reflected. The interiors can be protected from the elements by a large sliding wood frame door.

beach barn inverse project
This is what you should do: Beach Barn The following are some examples of how to use Costa Rica Opens fluidly to the surrounding nature

 

 

Costa Rican house

 

The Beach Barn’s The interiors of Inverse Project This house has a central open space flanked with four modules that make up the three bedrooms and garage. These The separate volumes of the garden courtyards allow for natural light and greenery in the living and bedroom spaces. The master bedroom features Guanacaste Wood panels are placed behind the bed to mimic the ripples created by raindrops. HandLarge windows provide direct views of the ocean. Bathrooms In the shower area, use a transitional floor of polished concrete that changes to flush-slatted wooden flooring. Use indirect lighting behind floating sink counters as well as below mirrors.

 

Brazilian Gneiss Stone flanks the central wall of the living space, with the floor lighting highlighting its texture. The Roof with clay tiles, solar panels and hot water. Large Ceiling fans in the living room and bedroom reduce the need to use air conditioning. Lighting By: Ilumineisn The use of indirect dimmable leds is crucial to saving energy and controlling ambiance. The The main living area features a lighting system with pre-programmed light scenes, and motorized window shades that roll down.

beach barn inverse project
The design is inspired by a barn and uses ventilation slots and clerestory window beach barn inverse project
The main entrance leads to a courtyard via a door that looks like driftwood beach barn inverse project
The interior is divided into a central space for living and separate modules for bedrooms

Source link